Aizkraukles novada zoles turnīru sērija 2.posms (09.04.2022.)

Sestdien, 12.aprīlī, norisinājās šī gada 2.posms Aizkraukles novada zolītes turnīra sērijā.

Beidzot, pēc liela pārtraukuma, turnīrs varēja notikt bez ierobežojumiem, kas atvieglināja gan spēlētāju labsajūtu turnīra laikā, gan arī tiesneša darbu. Lai arī blakus novados, cits pēc cita, atkal tiek rīkoti dažādas raudzes turnīri, uz Aizkraukli šogad, otro reizi pēc kārtas, ieradās tieši tikpat rekordliels dalībnieku skaits kā pirmajā posmā, jeb 49 dalībnieki, kas turnīra organizatoriem bija ļoti patīkams pārsteigums.

Arī šoreiz bija ieradies politiķis un kaislīgs šīs prāta spēles cienītājs Imants Parādnieks, kurš par spīti iepriekšējā posmā iegūtam ne pārāk augstam rezultātam, šoreiz izcīnīja augsto piekto vietu! Starp citu, 18.aprīlī plkst. 10:00, Ērberģes muižā, Imants, pēc divu gadu pārtraukuma, atkal organizē tradicionālo Neretas Lieldienu zoles turnīru, uz kuru arī tiek aicināti piedalīties zolītes spēles cienītāji. Sīkāku informāciju par šo turnīru var iegūt sociālajos tīklos un Aizkraukles sporta centrā.

No Aizkraukles novada šajā posmā augstāko rezultātu uzrādīja Ralfs Dūniņš no Kokneses, kurš izcīnīja augsto 4.vietu.

Turnīra uzvaras laurus plūca Raimonds Keišs no Gulbenes, kurš tikai otro reizi piedalās Aizkrauklē. Otro vietu ieguva zoles lielmeistars un viens no šīs spēles pirmajiem čempioniem Latvijā- Ivars Prēdājs no Rīgas. Ir ļoti patīkami, kad atbrauc tādi meistari no kuriem arī citi spēlētāji var iemācīties kādus knifus un paaugstināt savu spēlētprasmi. Tāpat uz šo turnīru bija ieradies arī Zolītes federācijas reitinga pirmais numurs-Normunds Dāvidsons no Salaspils.

Trešo vietu izcīnīja šī turnīra biežs dalībnieks un meistarīgs spēlētājs-Guntis Kurnosenko no Biržiem.

Šis gads Aizkraukles novada zolītes turnīra vēsturē iesācies vareni, jo ir aizvadītas tikai divas kārtas un abās kārtās tika lauzti turnīra dalībnieku rekordi. Šis ir piektais gads, kad Aizkrauklē tiek aizvadīts oficiāls, Latvijas zolītes federācijas reitingos esošs turnīrs, un ir gandarījums, ka tas kļūst arvien populārāks.

Nākamais posms notiks 11.jūnijā, plkst. 10:00, kā parasti, Aizkraukles sporta centra otrajā stāvā!

Rezultāti

1.vieta:                 Raimonds Keišs /Gulbene/

2.vieta:                 Ivars Prēdājs /Rīga/

3.vieta:                 Guntis Kurnosenko /Birži/

4.vieta:                 Ralfs Dūniņš /Koknese/

5.vieta:                 Imants Parādnieks /Rīga/

6.vieta:                 Edgars Caune /Piņķi/

 

Bildē no kreisās: Ralfs Dūniņš, Edvīns Caune, Ivars Prēdājs, Raimonds Keišs, Guntis Kurnosenko, Imants Parādnieks, Ainārs Krastiņš

 

Previous
Previous

14.oktobrī aizvadīts Aizkraukles novada posms Latvijas skolu čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus.

Next
Next

Aizkraukles novada atklātā turnīru sērija novusā 1.posms